Już od długiego czasu kojarzą się muzyką na żywo i pyszną kuchnią. Usiądźcie, wsłuchajcie się w muzykę i spróbujcie jesiennych propozycji kuchni dostępnych tylko we czwartki.
Mozzarella La Fattoria Italiana di Olesno / marynowany pomidor / oliwki / majonez bazyliowy / grzanki (danie wegetariańskie)
Pierożki z serkiem kremowym / pieczony ziemniak / szalotka / consomme grzybowe (danie wegetariańskie)
Tatar z polędwicy wołowej / pikle / kremowe żółtko / majonez anchois / marynowana gorczyca / bułki ciabattini / solone masło
Krewetki w maśle „cafe de Paris” / chili / czosnek / rukola / pietrucha / grzanki
Krem z korzenia pietruchy / oliwa truflowa / chipsy z topinamburu (danie wegetariańskie)
Ramen wegański / warzywa / tofu / grzyby shimeji (danie wegańskie)
Rosół / domowy makaron
(serwowany tylko w niedzielę i święta)
Żurek na maślance „Oleskiej” / jajko / ziemniaki / biała kiełbasa
Burger z szarpanym żebrem wołowym / grillowana cebula / coleslaw / dip wasabi / sałata / bułka piwna / frytki belgijskie
Burger wołowy / serek górski / beckon / pomidor / ogórek piklowany / sałata / bulka piwna / domowy sos / frytki belgijskie
Burger Bohatera Miesiąca Grupy Azoty Zaksa Kędzierzyn – Koźle (szczegóły u obsługi)
Pierś z kurczaka supreme / truflowana kapusta włoska / puree ziemniaczane / chipsy topinamburu
Pierś z kaczki z kruszonką / słodki ziemniak / trawa cytrynowa / szalotka / sos ponzu
Schab z kością / rozmaryn / prażone panco / pęczak / salsicia / pieczona papryka / rukola / sos Grimbergen
Golonko wieprzowe sous vide / puree z pasternaku i chrzanu / musztarda francuska miodowa / marynowany burak
Rolada wołowa/ kluski śląskie/ modra kapusta/ sos pieczeniowy
Chateaubriand / duszony ogon wołowy / topinambur / szalotka / demi glace
Stek z polędwicy wołowej / masło „cafe de Paris” / ziemniaki charlotte / mix sałat
Halibut / soczewica beluga / glazurowane warzywa korzenne / sos veloute / oliwa z skorupiaków
Soczewica czarna / mus z batata / pieczony bakłażan / mleczko kokosowe / glazurowane warzywa korzenne (danie wegańskie, bezglutenowe)
Spaghetti / Peperoni crusco / czosnek / suszone pomidory / kapary / rukola / parmezan / oliwa Hugo (danie wegetariańskie)
Tagliatelle / sos borowikowy / czerwone wino / salsiccia / pietrucha
Sałaty / grillowany bakłażan / oliwki / marynowane pomidory / dressing paprykowy (danie wegańskie)
Sałaty / grillowana salsiccia / pieczona papryka / kremowy serek / piklowane chilli / dressing anchois
Do sałatki proponujemy dodatkowo włoską bagietkę.
Ekler / prażona biała czekolada / maliny
Panna cotta dyniowa / mleczko kokosowe / karmelowy pekan (danie wegańskie, bezglutenowe)
Crème brûlée / owoce
Fondant z belgijskiej czekolady / marakuja curd / owoce
Mozzarella La Fattoria Italiana / grillowana focaccia / pesto bazyliowe / pomidorki koktajlowe / rukola
Deska włoskich wędlin i serów dojrzewających / oliwki / pieczona papryka / focaccia z rozmarynem
Red Duet - żurawina z sokiem jabłkowym i suszony daktyl
Krem pomidorowy
Spaghetti / sos bolognese / płatki parmezanu
Fileciki drobiowe w chrupiącej panierce / frytki lub kluski / mizeria
Kluseczki ziemniaczane / sos serowy / brokuł
Racuchy / owoce / bita śmietana / sos orzechowo–czekoladowy
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.
OK, zamknij